Formulació inorgànica (I)

Formulació inorgànica binària


Un cop hem estudiat els diferents sistemes pels quals els àtoms s'enllacen i formen molècules, ara ens cal aprendre a anomenar i formular correctament aquestes molècules.
Seguirem les indicacions que estableix la IUPAC, és a dir, La Unió Internacional de Química Pura i Aplicada (International Union of Pure and Applied Chemistry), que com a membres a les societats nacionals de química. És l'autoritat reconeguda en el desenvolupament d'estàndards per denominació de compostos químics, mitjançant el seu Comitè Interdivisional de Nomenclatura i Símbols (Interdivisional Commitee on Nomenclature and Symbols).

En aquest apartat trobaràs els documents per treballar el tema a classe, a més de diferents pàgines web que et permetran aprofundir en aquest tema i millorar els teus coneixements.

1.- ACTIVITAT INICIAL SIMBOLOGIA QUÍMICA: Aquest document és un exercici introductori sobre la nomenclatura i la simbologia química. Et permetrà, reconèixer alguns dels elements químics més coneguts, així com repassar algun concepte necessari del Tema 1 i veure els símbols químics d'algunes substàncies quotidianes. Per descarregar-lo, fes click aquí.

En aquests enllaços podeu practicar amb el nom dels elements de la taula periòdica i amb els seus símbols. Només has de fer click a sobre de cada títol:
També tens a continuació diferents videos per anar practicant la relació entre nom i símbol dels elements químics:

EL JUEGO DE LA TABLA PERIÒDICA - NIVEL 1.0


EL JUEGO DE LA TABLA PERIÒDICA - NIVEL 1.1


EL JUEGO DE LA TABLA PERIÒDICA - NIVEL 1.2


EL JUEGO DE LA TABLA PERIÒDICA - NIVEL 1.3



2.- PRESENTACIÓ TEORIA: Al document següent trobaràs tota la teoria necessària d'aquest apartat. Podràs veure'l i descarregar-lo fent click aquí.


3.- DOSSIERS DE TREBALL: Els dossiers amb el que treballarem a l'aula els podeu descarregar des d'aquests links.
  1.  Dossier amb teoria i exercicis. Descarrega'l aquí.
  2.  Dossier amb exercicis complementaris. Descarrega'l aquí.

DOSSIER ANNEX (AMB SOLUCIONS): Al dossier següent trobareu exercicis amb solució. Us pot ser molt útil per fer exercicis autocorrectius. Descarrega'l aquí.


Abans de seguir, et proposem que puguis fer aquest joc interactiu de les valències dels elements químics. Veuràs que és molt divertit perquè seguiràs per tota una sèrie de video de Youtube que et van plantejant tot un seguit de reptes:

EL JUEGO INTERACTIVO DE LAS VALENCIAS - NIVEL 1


EL JUEGO INTERACTIVO DE LAS VALENCIAS - NIVEL 2



Aquí també uns enllaços per practicar formulació:
  1. Activitats compostos binaris. 
  2. Activitats per relacionar noms i símbols i per aprendre les valències dels elements.
  3. Ejercicios de formulación inorgànica. En castellà (IBERCAJA AULA EN RED)
  4. JOC-TEST de formulació de compostos binaris (CEREBRITI


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada