VIDEOS CONCURS X(p)RIMENTA 2014 - RECERCA EN ACCIÓ - FUNDACIÓ CATALANA PER A LA RECERCA I LA INNOVACIÓ.


Els alumnes de Química de 4t d'ESO de l'Escola Joan XXIII hem realitzat un projecte relacionat amb la matèria que ens ha permès preparar, realitzar, gravar i editar uns videos divulgatius amb dos experiments de química. 

Aquests videos els hem presentat a la convocatòria del concurs X(p)rimenta 2014, dins del programa RECERCA EN ACCIÓ, que convoca la Fundació Catalana per a la Recerca, www.recercaenacció.cat.


El primer video porta per títol: COM FUNCIONA UN AIRBAG. Amb aquest experiment, volem explicar el funcionament d'un dels elements de seguretat passiva dels vehicles més important, l'airbag.
A partir de materials quotidians que podem tenir a casa (vinagre i bicarbonat sòdic) es presenta una reacció química que simula la que es produeix a l'airbag. Veureu com el gas que es produeix en aquesta reacció omple una bossa, de la mateixa manera que es produeix en l'airbag.


A continuació podeu veure el video fent click, aquí:

Segons el grup d'alumnes que s'ha encarregat d'aquest experiment: "Ha estat una experiència molt interessant, una manera diferent d'aprendre coses noves. Hem gaudit amb l'elaboració del video i estem molt contents amb el resultat final, encara que ens agradaria guanyar, no va ser el nostre principal objectiu. Esperem que us agradi".


El segon video porta per títol: FABRICACIÓ D'UN SÍMIL DE GEODA.
Amb aquest experiment, els alumnes de Química de 4t d'ESO, hem volgut sintetitzar uns cristalls d'alumbre (sulfat doble d'alumini i potassi) en una closca d'un ou, per tal de simular una geoga, que no és més que una cavitat rocosa, normalment tancada, en què han cristal·litzat minerals que han estat conduïts fins a ella dissolts en aigua.

A continuació podeu veure aquest video fent click, aquí.

Segons el grup d'alumnes que s'ha encarregat d'aquest experiment: "Podem dir d'aquest experiment que hem gaudit preparant-lo ja que ha estat una bona experiència. Mentres gaudiem d'un treball en equip, hem après el procés de cristal·lització i també com treballar en un laboratori químic. Aquest experiment és molt senzill de posar-ho en pràctica i el resultat mereix l'esforç ja que és una bona imitació de geoda. Us recomanem que ho poseu en pràctica amb els vostres companys i us animeu a compartir-ho amb altres estudiants 'científics' ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada